dijous, 17 de març del 2011

La Lleida Magical Lan Party amb Japó

Japó, país germà i amic, està passant per una de les crisis més greus del darrer segle.

Milers de víctimes del terratrèmol i del tsunami, famílies destrossades, incomptables desplaçats que en alguns casos ho han perdut tot ... Ara la por per la inestabilitat dels reactors nuclears a Fukushima.

Amics!! JAPÓ ENS NECESSITA.


La Lleida Magical Lan Party, i el Moviment Associatiu Otaku a Espanya no poden romandre al marge d'aquesta catàstrofe, i és per això que col·laboren amb iniciatives solidàries que anirem donant a conèixer.


Un exemple serà el nostre jardí de Tanabata* solidari, on el diners recaptats seran destinats a la reconstrucció i ajuda humanitària de les víctimes d'aquesta tragèdia a través del compte oficial per la causa de la creu roja internacional.


*Tanabata.
Avui en dia, a Japó, la gent sol celebrar aquest dia escrivint desitjos, algunes vegades en forma de poemes, en petits trossos de paper o tanzaku (短冊), i penjant-los a les branques dels arbres de bambú, a vegades juntament amb altres decoracions. El bambú i les decoracions es col·loquen sovint flotant a un riu o es cremen després del festival, sobre la mitjanit o el dia següent. Aquest costum s'assembla al costum dels vaixells de paper i espelmes del Bon Odori. No obstant, moltes zones de Japó tenen els seus propis costums per aquell dia, relacionades la majoria amb costums locals pel mencionat Bon Odori. El significat d'aquest ritual és demanar als Déus el compliment dels nostres desitjos.


Us convidem també a visitar el Blog Solidario de Apoyo davant la catàstrofe esdevinguda a Japó, on es recopilen varies iniciatives que des del teixit associatiu otaku s'estan liderant en diversos punts del país.
També us convidem a que visiteu i coneixeu el projecte solidari 1000 Grullas por Japón.